Als verbeterprofessionals kennen we het allemaal wel; het begin van een sessie met een groep mensen die elkaar nog niet zo goed kennen. We weten ook allemaal dat het traditionele voorstelrondje door vrijwel niemand wordt gewaardeerd. En dat terwijl zo’n eerste introductie wel ontzettend belangrijk is. Hoe zorg je nou dat je direct het ijs breekt met de groep en dat iedereen de ruimte heeft om zich op een leuke en effectieve manier te introduceren? Hieronder delen we een aantal leuke voorbeelden.

Introduceer jezelf aan de hand van jouw telefoon

Iedereen heeft een telefoon bij zich, maak je daar maar geen zorgen over tegenwoordig. Vraag mensen om zich aan de hand van hun telefoon te introduceren. Dat werkt als volgt:

  • Laat je telefoon aan iedereen zien. Waarom heb je juist dit model?
  • Vertel hoeveel tijd je per dag ongeveer met jouw telefoon bezig bent. Aan welke activiteit op de telefoon spendeer je de meeste tijd?
  • Vertel welke 3 apps voor jou écht onmisbaar zijn en waarom.

Vooral de laatste vraag zal veel gespreksstof opleveren en je zult zelf ook nog geïnspireerd worden door een aantal apps die je nog niet kende.

Laat de groep zich voorstellen aan de hand van hun hand

Een hele eenvoudige methode waarbij de groep zichzelf voorstelt aan hand van hun hand. Het werkt als volgt:

  • Duim; Waar ben je goed in?
  • Wijsvinger; Waar ga jij naartoe?
  • Middelvinger; Waar baal je van?
  • Ringvinger; Waar ben je trouw aan?
  • Pink; Waar kun je nog in groeien?

Gebruik een set om het ijs te breken

Er zijn verschillende (kaart)sets om het ijs te breken. Hoe je deze set gebruikt is volledig aan jouw creativiteit als host. Een goed voorbeeld hiervan is de Ice-Break-Box; een set van 50 kaarten met leuke en unieke vragen. Aan de hand van deze vragen geven deelnemers een unieke introductie van zichzelf. Een leuke en ludieke manier die echt voldoende gespreksstof oplevert.

Wat gebruik jij?

Ik ben heel benieuwd wat jij gebruikt, wil je het met ons delen? Zet dan jouw beste ijsbreker hieronder in de comments.

Ander nieuws